Ingen botox för bättre syn

alderssynthet-presbyopi

Jag har officiellt blivit gammal. Och obotlig.

Sakta men säkert började linserna i mina ögon stelna. Helt vanlig ålderssynthet. Till en början bara problem på kvällen. Glasögon för 9.90 på ÖB. Sen även på morgon. ”Riktiga” glasögon. Nu problem hela tiden. Ser ingenting oavsett hur ljust det är ute. Och glasögonen måste av och på hela tiden. Problematiskt när man ska hålla klass. Med dem på förlorar jag så mycket seende i periferin. Jag blir ensam som i en liten bubbla och ser inte människorna omkring mig. Jag förlorar kontakten med den jag talar med.

Det pratas om laser överallt. Alla är så nöjda. Men det har känts lite läskigt. Men nu orkade jag inte mer och ringde för att boka tid. Icke. Ålderssynthet kan man inte göra något åt. Inget alls.

Läste om nattlinser. Vilken stålande idé! Du sätter in ett par linser under natten som justerar dina ögon så att du inte behöver glasögon på dagen. Dyrt, men nu kändes det som den perfekta lösningen, så jag ringde för att boka tid. Icke. Ålderssynthet kan man inte göra något åt. Inget alls.

Jag har just förstått att jag har det mest komplicerade synfel som finns. Som det inte går att göra något åt. alls Är det inte nästan lite konstigt? Ett så vanligt fel och ännu ingen lösning? Jag är förvånad. Inte ens träning hjälper. Ingen diet. Inga övningar. Bara att acceptera.

Tack gode gud för att så mycket annat faktiskt går att åtgärda med just sånt: träning, mat, hälsa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s