Testa din hälsa? 

Dags för sista kunderna i detta hälsotestprojekt som hållit på sen i november. Så tänkte berätta för er vad jag egentligen sysslar med hela dagarna. 🙂

Ett företag med närmare 200 anställda har satsat klokt på sina medarbetare. De har alla fått träffa mig under 75 minuter. Bara det är ju lite lyxigt, skulle jag vilja säga. 😀

På den tiden hinner jag ta olika blodprov, blodtryck, mäta och väga och alla resultat fås direkt. Därtill gör vi ett konditionstest, flera styrketest och kontrollerar rörlighet och balans.

Det är inte resultaten som tar lång tid att få. Den mesta tiden ägnar vi åt att fundera på vad man kan göra åt då de saker som inte är så väldigt bra. Vi ligger på golvet och hittar nya övningar, vi letar samband mellan konditionen och blodproven, samband mellan blodproven och det vi äter, samband mellan rörligheten och styrkan, samband mellan stress och vårt inre. Tänk att det vi gör på utsidan av vår kropp syns så väl på insidan. Tänk att allt hänger ihop så tydligt.

De redan vältränade står alltid först i kön. Triathleterna ser det här som en lyxig förmån. Ett företagsevent. Och det tävlas friskt i vem som är starkast.

De mer tveksamma tar lite tid på sig. Men till slut kommer de. Och det är då det riktigt roliga börjar. Att få en 55-åring otränad kvinna att göra sitt livs första armhävning och säga “Jo, men det här borde jag väl kunna lära mig…” är stort. Att få den stele f.d. fotbollsspelande mannen att säga “Men du, det är ju helt sjukt att jag inte kan få bak armarna så där! Frun tjatar på att jag ska gå med på yoga hela tiden. Jag ska nog följa med i alla fall. “ – I love it.

Och sen höra samtalen i fikarummet: “Jag har börjat tänka på att äta mer fisk nu.” “Ska vi inte gå och äta något nyttigare idag?”. Eller, som någon sa häromdagen: “Jag ska ta mig tid att andas nu!” Den ni!

Så det gör jag hela dagarna. Nja, inte hela dagarna. Då skulle inte mitt blodtryck och mina träningsvärden vara så bra. Jag jobbar med detta lagom mycket. Växlar med att hålla träningspass, motiverande samtal och ge personlig träning. Försöker leva som jag lär.

Om du vill göra samma sak på ditt företag är du välkommen. Utvärderingen på det här projektet är inte klar ännu, men jag har fått lite förhandsinformation. När den är klar kommer jag att vilja skryta lite. 🙂 Det här är bra. Mycket bra.

healthy diet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s