”De lyckade” vet inte hur man gör

Projektet med den stora organisationen startade för fyra månader sen. Då sattes mål och delmål. Hälsomål. Olika för alla. För många var energin hög och entusiasmen stor. Andra var smått avvaktande. Tre dagar fulla med aktiviteter och glädje. Men mig var det hälsosamtal och medicinska och fysiska tester.

Nu var det dags för del två. Gruppcoaching var mitt ansvar. Åh, så roligt att se dem igen! Åh, så roligt att se hur långt de har kommit!

Och åh så lika roligt att träffa dem som kanske inte riktigt sett fram emot den här dagen. 🙂 Som tänkt att “Åh nej, jag borde ha gjort en massa saker, men det har liksom inte blivit av och sommaren har kommit i vägen och jag har bara inte orkat och det har varit så jobbig med barnen och jag har varit förkyld och nu vill jag inte alls träffa Anna för jag har inget att redovisa och då känner jag mig bara pinsam och dålig…” Extra kul att träffa er! För vet ni. Ni är världsbäst ändå.

Det är aldrig, aldrig försent att börja igen. Aldrig försent för dig att hitta den metod som passar dig. För den finns. Om du vågar tänka efter vad du behöver och mår bra av. Visst är det bra att få tips av andra, men ibland är det förödande att lyssna på ”lyckade människors” glada tillrop. Bara för att det funkade för dem behöver det inte fungera för dig.

“Jag borde klara det här, för det gör alla andra.” Nix. Nix. Nix.

Det är inte dig det är fel på. Det är metoden. Om du tillhör dem som känner dig låst och förstenad när coachen talar om att sätt upp mätbara mål, om du mår illa av att väga och mäta dig och känner obehag när de vill att du ska lova att gå till gymmet tre dagar i veckan, då ska du prova något annat. Då ska du prova min metod: ”100% lyckade målsättningar”. Näe, det är ingen mirakelmetod. Det är inget annat än att vara snäll mot sig själv, lära känna sig själv och strunta i “det som funkar för alla andra”. Våga låta dig själv lyckas. Skriver mer om det en annan dag. 🙂

skarmklipp_534f19712a6b22788ad312de

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s