Personlig tränare – ett glamoröst liv?

1380000_846952258678797_6632129644570362021_n

På anställningsintervju för något år sedan. En av de stora kedjorna.

– Jag vill att du jobbar heltid här. Det betyder att du är här på gymmet 30 timmar per vecka. Du gör gymintroduktioner och hjälper till med allt möjligt. Du följer också med på olika marknadsuppdrag, till olika företag. Där har du ju chans att jaga kunder. Vi vill inte att du jobbar åt något annan gym om du ska vara anställd här. För det här betalar vi dig 160 kr per timme med kund.
– Förlåt, nu förstod jag inte. Med kund?
– Ja, när du har en betalande kund får du lön. Introduktioner är gratis. Resten av tiden har du till att hitta kunder och visa upp dig.
– Så innan jag hittar en kund har jag ingen lön alls men ska vara här på plats.
– Ja, det här är praxis i branschen.
– Och hur många personer per dag har ni som kommer in och vill ha personlig träning.
– Nja, det vet jag inte. Inte varje dag precis.
– Ok. Jag tror vi kan avsluta den här intervjun här. Det här är nog inget för mig.

I förra veckan fick jag ett precis lika bra förslag.

Vilka är ni som går med på det där? Är det så himla cool att få hänga på ett gym på PT-tröja på sig att ni gör det helt gratis? Säger det månne något om hur mycket ni värderar er kunskap till?

Sorry, men jag kan faktiskt någonting. Ganska mycket till och med. Så jag går vidare med arbetsplatser som är lite mer seriösa.

Brudarna på bilden är från tidningen Body. Är det för att ni tror att det är så här det ser ut på gym som ni vill jobba gratis? Vilken oerhört pinsam bild! Lika pinsam som det förslag jag fick.

3 kommentarer

  1. Jag blev erbjuden en jacka och ett par skor för i storleksordningen 30-40 timmar av arbete. Plus att jag fick bo och äta gratis som ledare på deras träningsläger, resan dit fick jag pröjsa själv. Som extra lök på laxen skulle jag skriva på en konkurrensklausul som var hårdare formulerad än vad jag hade som bolagschef inom IT-branschen. ”Alla tycker att det här är en bra deal.” Folk tycker på allvar att det är så häftigt att dom jobbar mer eller mindre gratis åt kommersiella företag!

    1. Ja, visst är det fantastiskt. Som en extra liten pikant detalj: När jag tackade nej till en 30% lönesänkning fick arbetskamraterna order om att inte tala med mig. Den du!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s