Hjärnan vaknar igen

Upprop för kursen Biomekanik och motorisk kontroll på GIH. Möts i dörren av gammal bekant:

”Åh nej, ska du gå den!? Det är ju den värsta!”

Uppmuntrande. 🙂

Sen kan man ju undra över vad som anses svårt och inte. Administrationen tar 30 minuter på sig att förklara hur vi ska få ett GIH-konto. Med pilar på tavlan och många ord lär vi oss: nästa gång vi kommer är det fixat åt oss och vi måste då logga in och byta lösenord.

Sen en timmes lektion: Förflyttningar i 3 dimensioner minns ni hur man räknar ut, va? Derivator kan ni. Vinkelhastighet. Integraler. Bredvid: ”Hjälp, jag har bara läst B-matte!”

Sen ner i labbet och göra accelerationsmätningar vid upphopp. Får ut en kurva. Jaha, där böjer jag på knäna och där hoppar jag. Näääe föresten. Känner hur hjärnan sakta vaknar till liv. Nä men vänta nu… vad är det vi ser egentligen? 😀

(Om du inte läst matte och fysik behöver du inte förstå det här. Vitsen är bara att det verkligen kändes som att hjärnan sovit några år och gick på världens enklaste fint.)

Nåja, nu är derivatorna och integralerna uppfriskade och jag funderar på vilken rörelse jag ska undersöka. Jämföra något. Mäta något spännande. Krafter och vinklar och accelerationer. Har du något förslag?

20140906-081322.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s