Lätt som plätt när man tror!

Hurra! Jag har uppnått tro!

Idag fick jag bevis för att jag har nått något av det svåraste man kan uppnå när det gäller förändringar av ens livsstil. Jag har nått så långt att jag verkligen, i vått och torrt, tror på träning. Jag fick bevis på att jag är övertygad om hur oändligt bra träning botar sjukdom. Och när man är övertygad om något, då är det inte svårt att göra det man ska.

För hur många gånger har jag inte varit där själv. Hur många klienter har jag inte träffat som har någon typ av smärta eller skada. Och som blivit rådda av en sjukgymnast eller naprapat att göra några läkande övningar. Ofta ganska små och lite tråkiga övningar. Några minuter varje dag. Så lite att det liksom inte blir av. Nån vecka kanske och sen faller det i glömska. Troligen för att det inte känns som om att så lite och så små övningar faktiskt kan ha en läkande effekt. Troligen för att personen inte tror. Om hen vore 100 % säker på att smärtan i ryggen skulle försvinna om hen gjorde 10 minuters träning varje dag i två månader skulle hen nog göra det. Men man tror inte på det. Man tror kanske att det kan bli lite bättre, men aldrig bra. Inte så bra att det är värt träningen.

Dessutom är det ju en sak att stå där med en klient och försöka övertyga hen om träningens effekter. Det är en helt annan när man själv utsätts för prövningen. Men det gjorde jag idag. Utsattes för en sjukgymnast. Fick imorse träffa en höftexpert och delgav mina ljumsk- och höftproblem. Jag fick en mycket intressant undersökning och ett uttänkt träningsprogram. Utan pauser tar övningarna 20 minuter att göra. Det här ska jag göra varje dag i två veckor och sedan komma tillbaka för att få nya övningar.

Jag har längtat hela dagen på att få tid att göra mina övningar. Längtat efter att få börja med det jag tror på. Nu är de gjorda. Jiiiiises vad ont den sista övningen gör. Men det skulle det göra. Och jag är helt övertygad om att han har rätt. Jag längtar till imorgon. Wow!

(Killen hade skrivit en bok också som jag fick. Dubbel glädje. )

20140617-164923.jpg

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s