Träna på Playitas vs Monte Gordo

Jag lovade en recension av Playitas. En jämförelse med Monte Gordo. Men det är för länge sen jag var med Springtime i Portugal. (Tre år i rad för… 5? år sen senast.) Det verkar ha ändrats en del där så en jämförelse blir liksom inte aktuell. En sak tror jag dock jag kan säga. Playitas är bättre.

1- dåligt
2- inte så bra
3- helt ok
4- bra
5- super

 

Playitas Monte Gordo
Hotellet 4.5 3
Frukost 5 4
Middag 4 3
Löpning 1 5
Andra träningspass 4 1
Träningslokaler 5 1
Föreläsningar 4 4
Ledare 4 5
Deltagare 3 4
Omgivning 2 3
Sol och bad 4 2

 

Playitas har ett bättre hotell än Monte Gordo. Ingen skillnad på standarden men charmigare. I Monte Gordo har man tagit ett vanligt hotell och försökt köra lite träning där. En litet hotellgym, en liten tråkig bassäng. Det är en stor skillnad mot Playitas med sina stora pooler och som är byggt för träning, med hallar, tennisbanor, olympisk pool, gym, cykelcenter och allt möjligt. I Monte Gordo finns ett litet rum källaren där man kör lite klasser. Det går inte att jämföra faktiskt. I och för sig finns det en friidrottsarena i Monte Gordo, men för att komma in där måste man åka med rätt grupp och betala för det. Jag har aldrig fått vara där.

Det går inte heller att jämföra löpmöjligheterna. Här vinner Monte Gordo med hästlängder. Pinjeskogen är fantastiskt. En asfalterad väg utan något att titta på på Fuerteventura förlorar rejält.

Ledarna under min vecka på Playitas var väldigt bra. De flesta av dem. Några var faktiskt inte bra alls. Och när jag säger bra menar jag att de kunde sin träning och gjorde bra pass. Tror faktiskt att de som gick på alla dansklasser och funklasser var ännu mer nöjda. Det var ju Aerobicweekends som anordnade. Det är ju liksom bara inte min grej med hejtjolahoppdans och spex. Men det fanns annat att välja på också. Jag körde en massa core, crossfitliknande pass och HIT och dålig yoga. -(när man säger att det ska vara provapåyoga tycker jag inte det ska vara ledarna som prövar på att hålla sitt första pass…) – och en massa annat. För att man ska orka träna hela dagarna var passen inte alltför hårda, de flesta av dem. Några loggade jag inte ens som träning. 1227 minuter skrev jag ner. Hade jag loggat allt hade det blivit 1500 minuter. När jag var i Monte Gordo erbjöds det max ett pass per dag förutom löpningen.

De föreläsningar jag gick på på Playitas var bra och matnyttiga. Dock var temat väldigt mycket ”kom igång med träning” vilket kanske inte är exakt vad jag söker. Men jag fick en del idéer till egna föreläsningar.

Föreläsningarna i Monte Gordo var klart roligare när jag var där. De hölls ju också på kvällen. Det var kvällsunderhållning. Och roligare kväll än att lyssna på Rune Larsson när han korsar Atlanten kan man ju liksom inte ha. Men Rune är inte kvar där, eller? Ser en väldig massa ledare på Springtimes hemsida. Inga jag känner igen. Så jämförelsen här håller nog inte längre. Det fanns kvällsunderhållning på Playitas också. I sportbaren. Inget för mig.

Generellt kan man väl säga att jag kände mig mer hemma bland deltagarna och ledarna i Monte Gordo. Det var mer min stil. Mer laid back. Mer nördigt. Inga solbrända skidlärartyper liksom.

Kommer jag att åka till Playitas igen? Japp. Om ett par veckor om jag kunde. Väljer kanske dock en annan arrangör. Kommer jag att åka till Monte Gordo igen? Nja, kanske. Om jag behöver en specifik löparresa senare på säsongen. För vi ska ju inte glömma att det är bra mycket varmare på Playitas. Alltså kan man åka dit tidigare.

Ja, det var väl typ det. Himla bra semester på Playitas i alla fall. Upp kl 7.30. Yoga. Frukost. Klass. Klass. Klass. Lunch. Sola två timmar. Klass. Klass. Middag. Sova kl 22. Paradis alltså. 🙂

(Bild. Fick leka egen yoga när klasserna inte var så piffiga. Har en del kvar att lära där. Letar bra yogaklasser. Förslag?)

yogasmall

6 kommentarer

 1. Kul att läsa lite om Playitas, är sugen på att åka dit efter alla lovord. Jag åkte med Springtime till Montegoro i oktober, och känner inte riktigt igen mig i den beskrivningen. Då fanns det typ fem klasser varje dag, ute på plankan på stranden och i ett par (förvisso inte optimala men rätt OK) lokaler i hotellet. Bra yoga hade de också .-)

  Vad letar du efter för slags yoga, och vill du hitta yogastuio eller yoga på gym? Kanske kan hosta fram ett tips eller två 🙂

  1. Ah! Det var väl det jag tänkte. De borde ha ändrat sig. Så bra. På plankan på stranden? Har de byggt nån träningsyta där? Finns det något mer inomhusrum för träning än det nere vid matsalen?

   Jag letar efter en yogainstruktör som inte har lärt sig att säga ”känn dig nu lugn och älska dig själv och sluta prestera” utan att ha en aning om vad det betyder. Och jag vill inte ha nån i röda kläder som säger uhmmm och tycker att yoga är det enda rätta. Å jag vill helst inte ha nån som är överrörlig och inte alls behöver kroppsliga yogaövningar. Nu är jag lite gnällig va?! 🙂 Jag vägrar också tala språk jag inte förstår. Jag vill göra svåra kroppsliga övningar på ett roligt sätt med målet att känna förbättringarna genom att hjälpa till med andning och lugn. Den kroppsliga biten är viktigast just nu. Den mentala biten är välkommen om ledaren är en mogen person med liberalt sinne. Typ bara så enkla krav har jag 😀

   1. Det verkar ju högst resonabelt alltihop! Jag tycker du ska testa att yoga med Sandra Pandevski på Yoga Shakti, det kanske kan vara något för dig! Har du testat hemmayoga annars? Det finns sjukt många fantastiska yogalärare i datorn, ex på Yogobe eller Yogaglo – men någon individuell hjälp och feedback blir det ju inte då.

   2. Ajustdet, kanske ska svara på allt när jag ändå håller på. Plankan är en träningsyta på stranden, som ett stort golv där det körs dans och yoga. Rätt så härligt med utsikt över havet 🙂 Precis bredvid finns också en Crossfitrigg.

    Det fanns ett träningsrum bredvid Springtimekontoret nere i källaren, sedan tror jag det fanns ett eller två till, men dem var jag aldrig i. Tror det är typ konferensrum som blir träningslokaler, så kanske inte helt optimala…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s