Sthlm:s svåraste pass?

Onsdag 19 mars.
Stockholms jobbigaste och mest koncentrationskrävande pilatespass. Onsdagar 12.00 på Stockholm Pilates Center med Carita Lesche (Nej, jag får ingenting för att göra reklam för dem/henne, med de/hon förtjänar det.) De flesta deltagare är pilatesinstruktörer själva. Och jag är så vansinnigt glad att jag får gå där. Bara det bästa är gott nog. Because I am worth it. :-p

Det finns ju lite olika skolor inom Pilates. Och de är liksom inte alls så sams jämt. Jag tänker inte skriva att den jag har valt är bäst och att allt annat är skräp. Dock finns det förstås anledningar till att jag valde som jag valde. Enkla orsaker. Jag hade gått på ett antal pass och träffat några olika pilatesledare. Märkt att de var ganska olika och när jag förhörde mig visade det sig att mina favoriter hade en sak gemensamt. De hade alla gått sin utbildning inom STOTT pilates. Självklart valde jag det.

Jag upplever att vissa pilatespass är väldigt lika corepass som CXWORKS. Ganska snabba och tunga och utan mycket ledning. Bra så, om det är det man vill ha. Men det är inte svårt.

Pilates för mig är pillighet, koncentration och kroppskännedom. Och styrka förstås. Koncentrerad styrka. Svårt! Som pilatesledare är jag väldigt lite nere på golvet och deltar i passet. Jag kan inte skriva upp att jag har tränat när jag hållit ett pass. Istället har jag fullt upp med att pilla på mina elever, korrigera och påminna.

Som deltagare är det så sjukt mycket att tänka på. Sån total koncentration. En nödvändig koncentration. Skulle jag själv gå på ett pass och vara lite frånvarande blir det ingen träning alls.

Därför gör jag gärna lite reklam för Carita, pilatesgurun. ”Sträck på benet! Lyft mer! Höger! Inte Vänster! I takt nu! Jobba! Glöm inte magen! Spänn inte nacken! Stabilitet i skuldrorna! Nej, vi tar om! Armarna är inga dekorationer! Bäckenet stilla!” Inte en lugn stund vill jag lova!

Jag är verkligen jätteglad att jag valde att gå min utbildning inom STOTT och att jag väljer att jobba vidare med det här. Allra gladast är min trasiga rygg med sitt diskbråck och sina totaldesturerade diskar. Känns så skönt nu efter dagens pass! Stark!

20140319-170005.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s