Ont i ryggen

20140307-202913.jpg

Onsdag 5 februari.

Bra och dåligt om problemrygg

Var i dag hos Stockholm Spine Center med min kassa rygg. Har väntat länge på det här besöket. Väntat på att få reda på om man kan göra något mer åt min värk. Om jag kan träna bättre. Om det går att operera. Om jag egentligen bör lyfta skivstång och springa marathon.

Han började med att säga: Ok, jag ställer en massa frågor och undersöker dig, sen har vi konferens med kirurg och beslutar om du kan opereras eller om du får träning med sjukgymnast.

Och han frågade och vred och testade.

Sen sa han: Ok, jag har många som kommer hit och säger att de tränar så mycket som du gör och sen när jag testar dem undrar jag vad det är de egentligen sysslar med. Men du har jättebra kroppskontroll, styrka och teknik. Det finns ingenting jag kan lära dig.

Det är ju kul att höra i och för sig. Å andra sidan kommer det inte att bli så mycket bättre heller. Jag vill inte operera mig, säger han. Jag har inte tillräckligt ont för att ta den risken. Jag ska vara glad att jag började träna för tio år sen. Jag ska vara glad att jag kör pilates. Annars hade jag nog suttit där med honom och diskuterat operation och varit sjukskriven, sa han.

Och det bästa av allt. Han rekommenderade marklyft. Rekommenderade. Om alla andra tunga saker som jag frågade om – kettlebells och crossfit och sånt – sa han bara: ”Testa på. Gör det ont, gör det inte. Troligen kommer det att göra ont ibland. Lyssna på det då. Ta inte så tunga vikter. Blir det värre, kom tillbaka.” Men marklyft rekommenderade han. Studie visar på förbättrade ryggar av korrekt utförda marklyft. Så skivstång – here I come again!

Det blir alltså varken operation eller sjukgymnast. Bra eller dåligt?

Bilden? Problemryggen håller SomaMovepass i Hagaparken i somras. Snart så! Våren är på väg! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s